Otkriveno najstarije pismo u Jerusalimu

Izvor: Beta, 12.Jul.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkriveno najstarije pismo u Jerusalimu

JERUSALIM, 12. jula 2010. (Beta-AP) - Arheolozi tvrde da se na nedavno nadjenoj glinenoj ploči, koja datira iz 14. veka pre nove ere, nalazi najstarije pismo ikada pronadjeno u Jerusalimu.

Stručnjaci Hebrejskog univerziteta naveli su u ponedeljak da komad ploče dužine dva centimetra, sadrži drevno pismo poznato kao akadsko klinasto pismo.

Artefakt je 600 godina stariji od dosadašnjeg najstarijeg teksta koji potiče oko četiri veka pre vladavine kralja Davida, opisane u Bibliji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkriveno najstarije pismo u Jerusalimu

Izvor: NaDlanu.com, 12.Jul.2010

JERUSALIM, 12. jula 2010. (Beta-AP) - Arheolozi tvrde da se na nedavno nađenoj glinenoj ploči, koja datira iz 14. veka pre nove ere, nalazi najstarije pismo ikada pronađeno u Jerusalimu. Stručnjaci Hebrejskog univerziteta naveli su u ponedeljak da komad ploče dužine dva centimetra, sadrži drevno...

Nastavak na NaDlanu.com...

Otkriveno najstarije pismo u Jerusalimu

Izvor: Blic, 12.Jul.2010

Arheolozi tvrde da se na nedavno nađenoj glinenoj ploči koja datira iz 14. veka pre nove ere, nalazi najstarije pismo ikada otkriveno u Jerusalimu...Stručnjaci Hebrejskog univerziteta su danas naveli da komad ploče dužine dva centimetra, sadrži drevno pismo poznato kao akadsko klinasto pismo...Ploča...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.