Izvor: Politika, 30.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostavka zbog otkaza

Dva člana žirija ugledne književne Vitalove nagrade, Jovan Zivlak i Nikola Strajnić, saopštili su juče da su podneli ostavke na svoje funkcije. U pisanom obrazloženju, Zivlak i Strajnić su istakli da otkaz daju zbog aktuelne situacije u preduzeću „Invej-Vital”, glavnom sponzoru nagrade, u kojem veliki broj radnika ostaje bez posla.

– U atmosferi koja nije nimalo podsticajna jer nesporno izaziva moralno kontradiktorna osećanja, ne samo kod članova žirija, smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da opšte okolnosti ne idu u prilog našem daljem angažovanju. Zbog toga zaključujemo da ne možemo da učestvujemo u daljem radu i podnosimo ostavku, želeći da Vital i Invej u skorijoj budućnosti stvore povoljnije uslove za delovanje ove nagrade – piše u pismu poslatom našoj redakciji.

U nastavku pisma, bivši članovi žirija, koji su u njemu bili od 2005. godine, napominju da nagrada postoji trinaest godina sa isto toliko uglednih dobitnika.

– Od 1996. godine do danas ona je svojim delovanjem stvorila ugled jedne od najznačajnijih nagrada u Srbiji. Njena dragocenost bila je u tome što je iza nje stajao privredni gigant Vital iz Vrbasa, a potom Invej-Vital i što je stvarala utisak o decentralizaciji kulture, tako što je kao amblem iza nje bio grad Vrbas.

S. B. S.

[objavljeno: 01/12/2008]

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Ostavke zbog otkaza

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2008

"Vitalova" književna nagrada za ovu godinu pod znakom pitanja. Članovi žirija Jovan Zivlak i dr Nikola Strajnić podneli ostavke zbog masovnog otpuštanja radnika u "Vitalu"

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.