Osnovan Klub prijateljstva Srbije i Malezije

Izvor: B92, 25.Apr.2019, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan "Klub prijateljstva Srbije i Malezije"

U udruženju za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju “Adligat” u Beogradu danas je održana svečana ceremonija obeležavanja početka rada "Kluba prijateljstva Srbije i Malezije".

Klub, osnovan kao deo Udruženja “Adligat” i uz podršku Ambasade Malezije u Beogradu, je neprofitna i nevladina organizacija koja je osnovana s ciljem da neguje prijateljstvo između Malezije i Srbije, kao i da šire saradnju između dve zemlje, naročito u oblastima kulture, umetnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obrazovanja i sporta.

U svom uvodnom obraćanju, gospodin Viktor Lazić, predsednik udruženja “Adligat”, najavio je da će prvi projekat kluba biti prevod antologije radova poznatih malezijskih pisaca na srpski jezik. Ovaj inicijalni projekat će biti u skladu sa proglašenjem Kuala Lumpura za Uneskovu svetsku prestonicu knjige za 2020. godinu.

“Adligat” takođe planira da proširi svoju zbirku knjiga i predmeta iz Malezije, radi stvaranja važnog centra za informisanje o Maleziji u regionu.

Otpravnik poslova Ambasade Malezije Nik Adi Arman zahvalio se udruženju “Adligat” i njegovom predsedniku na prepoznavanju potencijala višedimenzionalne razmene između Malezije i Srbije i izrazio svoje čvrsto uverenje da će saradnja između kluba i ambasade imati veliku ulogu u stvaranju mosta između dve države i dva naroda, koji će mnogo doprineti njihovom međusobnom zbližavanju.

Kao simboličan gest, malezijski otpravnik poslova je donirao komplet sastavljen od luka, strela i štita iz oblasti Saravak u Maleziji zbirci muzeja “Adligat”.

Ovom prilikom obeležen je i prijem novih članova u “Klub prijateljstva Malezije i Srbije”, uz izvođenje tradicionalnih malezijskih plesova i degustacija popularnih specijaliteta malezijske kuhinje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.