Orhan Pamuk: Turska ograničava slobodu govora

Izvor: RTS, 14.Okt.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orhan Pamuk: Turska ograničava slobodu govora

Turski pisac Orhan Pamuk, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 2006. godine, optužio je Tursku da ograničava slobodu govora jer krivično goni osobe optužene za blaćenje turskog identiteta, Republike i državnih organa ili institucija.
"Turska država nažalost nastavlja da kažnjava pisce i zabranjuje knjige", navodi se u tekstu koji je podeljen uoči Pamukovog govora na ceremoniji o...

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Orhan Pamuk oštro kritizirao turske vlasti

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Okt.2008, 16:37

Na otvaranju 60. frankfurtskog sajma knjiga, na kojem je Turska zemlja partner, nobelovac Orhan Pamuk oštro je kritizirao tursku vladu.  'Sklonost turske države da zabranjuje knjige i kažnjava književnike, nažalost, još nije prevla ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.