Omladinci napravili film Moja ekipa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladinci napravili film "Moja ekipa"

"Art Kvart – Start! 2019" i Novo kulturno naselje predstavljaju film "Moja ekipa". Film je proizvod rada čak sedam umetničkih sekcija, u okviru projekta "Art Kvart – Start! 2019", koje su se održale u šest delova Novog Sada u trajanju od tri meseca.

U tom periodu, 50 omladinaca i srednjoškolaca je, tokom 70 radionica, vredno stvaralo uz svoje mentore, mlade umetnike i uz marljiv rad i pristup istaklo svoje izazove i dileme u odrastanju i koračanju kroz život.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Film "Moja ekipa" bavi se univezalnim vrednostima iz perspektive mladih ljudi, kroz tri kratka filma. Film se bavi prijateljstvom, odrastanjem i preprekama tinejdžera, a posebno nam je drago da je poznati novosadski glumac Igor Pavlović, i ove godine prepoznao potencijal i kvalitet rada mladih umetnika u nastajanju, i ponovo pristao da glumi u njihovom filmu nakon role u prošlogodišnjem ostvarenju potraga za "promenom".

"Art Kvart – Start" je u prethodnim godinama značajno uticao na profesionalnu orijentaciju mladih, usmeravajući ih da se odvaže u umetničkom pravcu, te su brojni primeri omladinaca koji su upravo nakon ovih kurseva upisivali srednju umetničku školu odnosno Akademiju umetnosti. Iza vrednog rada omladinaca uz mentorstvo mladih umetnika je nekoliko filmova, muzičkih spotova, songova, vajarskih instalacija, multimedijalnih izložbi ali i brojna prijateljstva.

Prošlogodišnji projekat je bio finalista "Amateo" konkursa za amatersko stvaralaštvo Evrope, odnosno bio je izabran u pet najboljih projekata u kojima učestvuju amateri na nivou celog starog kontinenta, dok je ove godine projekat osvojio nagradu za "originalnost u izvođenju i primenu savremenih metoda edukacije prema principima zdravih gradova" na konkursu "Moj doprinos zdravlju zajednice" koji organizuje Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Kroz "Art Kvart – Start!" je prethodnih šest godina učestvovalo više od 250 mladih umetnika iz Novog Sada i okoline, a ovogodišnji projekat je podržan od strane Gradske uprave za sport i omladinu - Kancelarija za mlade Novi Sad, Gradske uprave za kulturu i mnogih prijatelja projekta

Film "Moja ekipa" možete pogledati ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VIDEO: Novosadski omladinci snimili svoj prvi film "Moja ekipa"

Izvor: Radio 021, 18.Feb.2020

"Art Kvart – Start! 2019" i Novo kulturno naselje predstavili su film "Moja ekipa"...Film je proizvod rada sedam umetničkih sekcija, u okviru projekta "Art Kvart - Start! 2019", koje su se održale u šest delova Novog Sada u trajanju od tri meseca...U "Art Kvart – Start! 2019" bilo je uključeno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.