Olga Odanović za RTS o nagradi Žanka Stokić

Izvor: RTS, 22.Apr.2017, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olga Odanović za RTS o nagradi "Žanka Stokić"

Nagrada ''Žanka Stokić'' za stvaralačku zrelost i bogatstvo umetničkog izraza, biće uručena glumici Olgi Odanović sutra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Prvakinja Drame Nacionalnog teatra je petnaesta dobitnica te nagrade.

Nagrada Žanka Stokić, osim što je priznanje za glumačko umeće na sceni, nosi specifičnu težinu u smislu glumačke sudbine. O čemu ste razmišljali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada ste čuli?
Nije mi bilo svejedno. Čovek počne da se preispituje. Tako ovih dana razmišljam, zašto stalno sumnjam u sebe jer stalno to radim, sumnjam u svoj dar. Ja mislim da je to dobar znak zato što se i dalje trudite da istražujete, da radite na sebi i pronalazite novi put do pozorišnih predstava koje radite u 21. veku, koje traže nova sredstva.
Koliko ste danas zadovoljni na sceni?
U nekim zrelim godinama počinjete da se smeštate sve udobnije na sceni i igrate se mnogo slobodnije, sloboda u glumi je važan faktor. Ja sam 90 odsto predstava igrala u komedijama i malo sam se umorila od toga. Sada je vreme da pokažem drugu stranu, jednu, ako mogu da kažem i tamniju stranu svoje ličnosti. Srećna sam što sam igrala ''Carstvo mraka'' Tolstoja u režiji Vuka Torbice i zahvalna sam mu što je imao tako veliko poverenje da mi da zadatak koji nije nimalo lak.
Pretpostavljam da je vaš rokovnik pun?
Ja svaki dan imam predstavu i svaki dan putujem. To je radost za glumca. Malo se čovek umori, morate malo i da stanete. Kada krećete da radite nove stvari nije loše da se akumulira neko novo životno iskustvo da vi sami sa sobom budete kao čist papir pa da krenete ispočetka da pišete po njemu. Jer kada napunimo stranicu, nema gde više da stane. To je opasnost. Mora da se pravi pauzica, pa da uzmemo drugi čist papir.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Draga Olga, tebe krize ne mogu dotaći, ti si glumčina"

Izvor: B92, 23.Apr.2017, 15:18

Prvakinji Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, glumici Olgi Odanović danas je na Velikoj sceni nacionalnog teatra uručena nagrada "Žanka Stokić", kao ličnosti koja je "obeležila pozorišni i filmski život Srbije svojom stvaralačkom zrelošću i bogatstvom glumačkog izraza"..."Žanka Stokić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.