Izvor: SEEcult.org, 08.Apr.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olga Jevrić u MSUV

Izložba skulptura i fotografija nedavno preminule istaknute vajarke i akademika Olge Jevrić (1922-2014) biće otvorena 10. aprila u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine (MSUV) u Novom Sadu, u saradnji sa Kućom legata u Beogradu i Galerijom Bel art iz Novog Sada, a organizovana je povodom nagrade “Sava Šumanović” koja je toj umetnici dodeljena 2013. za visoke stvaralačke domete i ustanovljenje autentičnog modernističkog koncepta u srpskoj umetnosti XX veka.

Nastavak na SEEcult.org...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Breda Beban: Let’s call it Love / Nazovi to ljubav

Izvor: Arte, 08.Apr.2014

Izložba/projekat Breda Beban Let ’s call it Love /Nazovimo to ljubav, koji partnerski organizuju Kulturni centar Beograda i Muzej savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu, u saradnji sa Portalom za Jugoistočnu Evropu Seecult.

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.