Oktobarski salon od 19. septembra

Izvor: Beta, 25.Avg.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oktobarski salon od 19. septembra

BEOGRAD, 25. avgusta 2014. (Beta) - Oktobarski salon biće otvoren u petak, 19. septembra u Muzeju grada Beograda, a do 2. novembra radove na temu "Stvari koje nestaju" predstaviće oko 40 umetnika iz Srbije i inostranstva po izboru kustosa Nikolasa Šafhauzena i Vanese Džoan Miler.

Otvaranje salona prvobitno je bilo najavljeno za subotu, 20. septembar, ali je termin promenjen za dan ranije, a tačna satnica još nije utvrdjena.

Izložbu Oktobarskog salona postaviće arhitekta >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << iz Berlina Rodžer Bundšuh na više od 3.600 kvadrata u Muzeju grada Beograda (bivša Vojna akademija), zgradi u Resavskoj 40b podignutoj 1899. godine, dodaje se u najavi.

Radovi 18 domaćih izlagača izabrani su po drugi put u istoriji medjunarodnih salona na javnom konkursu od 30. aprila do 1. juna, na koji se prijavilo više od 270 umetnika.

Koncept 55. Oktobarskog salona "Stvari koje nestaju" predložili su kustosi, a inspirisan je fenomenom društvenih mreža na internetu, posebno Snepčet aplikacije koja uništava svaku poslatu poruku (tekst, fotografiju, video) posle samo nekoliko sekundi.

Ovogodišnji Oktobarski salon bavi se pitanjima istorijske amnezije, opsednutošću sadašnjim trenutkom i formom ličnog izražavanja koja čini nejasnim granice subjektivnosti.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Oktobarski salon od 19. septembra

Izvor: Akter, 25.Avg.2014

Oktobarski salon biće otvoren u petak, 19. septembra u Muzeju grada Beograda..Do 2. novembra radove na temu "Stvari koje nestaju" predstaviće oko 40 umetnika iz Srbije i inostranstva po izboru kustosa Nikolasa Šafhauzena i Vanese Džoan Miler...Otvaranje salona prvobitno je bilo najavljeno za subotu,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.