Održan novogodišnji koncert na Kolarcu

Izvor: Akter, 10.Dec.2015, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan novogodišnji koncert na Kolarcu

Na Kolarcu je sinoć održan tradicionalni novogodišnji koncert kojim su se beogradskoj publici, po prvi put, predstavili članovi Regionalne dečije filharmonije

Pod dirigentskom palicom Žive Ploj Peršuh iz Slovenije, mali mužičari iz Zagreba, Skoplja, Sarajeva, Ljubljane i Beograda održali su koncert "Spremni za velika dela", na kojem su izvodili kompozicije Štrausa, Rosinija...

Publika je, između ostalog, mogla da čuje i poznatu božiću pesmu "Jingle bells", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << a mališanima su se na sceni pridružili i svetski poznat trombonista Branimir Slokar, kao i naša operska pevačica Ana Petrović.

Zamenica predsednika Skupštine grada Beograda Andrea Radulović je rekla da je pomenuti koncert nastavak "lepe" saradnje Fondacije za mlade talente Grada Beograda i Fondacije "Deca Deci".

"Želimo večeras da uživamo i da pokaženo koliko smo zaista ponosni, ne samo na naše talente, već i na svu decu iz regiona, i da pokažemo koliko smo svi zaista složni", rekla je Radulović.

Napomenuvši da Grad Beograd nastoji da stvori imidž mužicke prestonice, ona je istakla da je koncert jasan dokaz i pokazatelj da su naša deca talenti Beograda.

"Ovo je pokazatelj da oni mogu da budu ta generacija koja će od Beograda stvoriti muzičku prestonicu klasične muzike i da zajedno sa decom iz regiona napravimo tim koji će predstavljati ne samo Srbiju, već i sve zemlje u regionu", poručila je Radulović.

Koncert je organizovala Fondacija "Deca Deci", a predsednica Upravnog odbora te fondacije Žaklina Nikolić Kušić precizirala je za Tanjug da je nastupilo više od 100 dece.

Da bi publika imala potpuni ugođaj, scena Kolarčeve zadužbine je za ovu priliku bila ukrašena cvećem i dekorativnim lampicama.

Koncertu, koji je Fondacija "Deca Deci" organizovala pod pokrovoteljstvom Grada Beograda, prisustvovale su i javne ličnosti iz kulturno-umetnickog života.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.