Objavljen prvi broj CINEmagazina

Izvor: B92, 16.Maj.2012, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen prvi broj CINEmagazina

Srbija je polovinom maja dobila prvi domaći specijalizovani mesečni magazin o filmovima, koji će se pojavljivati svakog 15. u mesecu.

Kako su izdavači saopštili, ovo je pionirski poduhvat u okviru srpskog izdavaštva s obzirom da je do sada Srbija je bila jedna od retkih zemalja koja nema filmski časopis.

"Film je umetnost koja postoji na praktično svim estetskim i ideološkim nivoima. Možda ne gledate TV serije, ne idete u pozorište ili ne volite da izlazite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - ali filmove vole svi! Svako voli neki svoj tip filma, neki su zabava, neki su umetnost, neki domaći, a neki strani - ali filmove gledamo svi”, piše u saopštenju povodom izlaska prvog broja magazina.

"CINEmagazin” je mesečnik, koji će izlaziti svakog 15. u mesecu, a čitocima je dostupan za besplatno online čitanje i preuzimanje na adresi: http://issuu.com/cinemagazin. Časopis u odnosu 50:50 piše o holivudskim filmovima i nezavisnim (autorskim) ostvarenjima. Redakciju magazina čine filmski profesionalci – alumniji Fakulteta dramskih umetnosti i sličnih umetničkih/medijskih fakulteta.

"Podršku magazinu daje i brzorastuća Facebook stranica https://www.facebook.com/CINEmagazin, kao mesto za razmenu ideja, komentare i izvor informacija u trenutku dešavanja”, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.