Objavljen Doručak šampiona Kurta Vonegata

Izvor: Art-anima.com, 28.Feb.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen "Doručak šampiona" Kurta Vonegata

Izdavačka kuća "Paladin" objavila je roman "Doručak šampiona" jednog od najznačajnijih američkih pisaca dvadesetog veka Kurta Vonegata.

U "Doručku šampiona", jedan od omiljenih Vonegatovih likova, ostareli pisac Kilgor Traut, na sopstveni užas shvata da izvesni trgovac automobilima sa Srednjeg zapada doživljava njegovu prozu kao istinu. Ishod ovog zapleta je ubistveno duhovita satira i Vonegatov osvrt na rat, seks, rasizam, politiku i zagađenje u Americi, kojim nas on podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu Art-anima.com << na to kako da sagledamo istinu.

"Paladin" je obezbedio prava za još tri Vonegatove knjige. Roman "Svračje noge" (ranije objavljen na srpskom jeziku pod nazivom "Kolevka za macu"), trebalo bi da iz štampe izađe polovinom godine, dok su dva naslova "Sirene sa Titana" i "Majka noć" u izdavačkom planu za 2015. godinu.

Odlomak iz romana "Doručak za šampiona" možete pronaći na ovom mestu.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.