ODOLELI PRITISCIMA: Roman Polanski dobio Cezara za režiju filma Optužujem (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2020, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODOLELI PRITISCIMA: Roman Polanski dobio Cezara za režiju filma "Optužujem" (VIDEO)

Režiser ponovo na tronu.

Roman Polanski dobitnik je francuskog Cezara za režiju filma "Optužujem", o poznatoj aferi Drajfus koja je potresla francusko društvo krajem 19. i početkom 20. veka.

Pre dve nedelje ceo odbor Akademije Cezar, francuskog ekvivalenta američkom Oskaru, podneo je ostavku zbog talasa kritika jer je film Polanskog nominovao za čak 12 nagrada. Odluka da se film Romana Polanskog nađe u konkurenciji izazvala je negodovanje feminističkih grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dovela do poziva na bojkot.

Polanskog traže u Americi zbog silovanja 13-godišnje devojčice 1977. godine, što je navelo nekoliko glumica da sinoć napuste ceremoniju u Parizu.

"Svi pravi PAPUČARI, kao ja, znaju kako ŽENE BIJU": Veljko nikad otvorenije o Bogdani i tome zašto neće da se odseli od Cece (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.