ODE JOŠ JEDNA LEGENDA! U Novom Sadu preminuo proslavljeni pevač! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODE JOŠ JEDNA LEGENDA! U Novom Sadu preminuo proslavljeni pevač! (VIDEO)

Imao je bogatu karijeru!

U Novom Sadu je u 73. godini života preminuo Milan Mutavdžić, poznati muzičar.

MARKO LUIS ZA SRBIJA DANAS: Voleo bih da tata može da čuje ovo što ja danas radim (FOTO, VIDEO)

Imao je bogatu muzičku karijeru, a popularnost je stekao kao bubnjar i vokalni solista.

KAKO GLEDATI FILMOVE? Sukob Vila Smita i Pedra Almodovara će vas navesti na razmišljanje!

Karijeru je započeo krajem 60-tih godina, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Omladinskom festivalu u Subotici pevao pesmu "Svi moji prijatelji" i sa njom postigao zapažen uspeh. Učestvovao je na Opatijskom festivalu 1973. sa numerom "Ako slušaš ovu pesmu" i time postao poznat široj muzičkoj javnosti.

Narednih godina odlazi na dvomesečnu koncertnu turneju u SSSR sa ansamblom ABC, pod rukovodstvom poznatog novosadskog kompozitora Angela Vlatkovića, a od 1975. godine postaje stalni član novosadske grupe "Neoplanti", kao bubnjar i vokalni solista. Sa "Neoplantima" je nastupao do prestanka rada grupe 1988. Bend je ostao najprepoznatljiviji po velikom hitu "Horoskop".

Mutavdžić se zaposlio kao stalni član novosadskog Big Banda 1994. i tu ostao do njegovog raspuštanja. Među poslednjim bendovima za koje je nastupao bio je kvintet NS Jazz Q.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.