Novo viđenje grada

Izvor: SEEcult.org, 25.Sep.2014, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo viđenje grada

Festival B_Tour omogućiće Beograđanima i njihovim gostima od 26. do 28. septembra novo viđenje Beograda kroz 13 autorskih, umetničkih tura koje se bave kulturnim, društveno-političkim, istorijskim i ekonomskim aspektima koji čine grad.

Beogradsko izdanje festivala B_Tour, uvršteno i u prateći program 48. Bitefa, zvanično počinje 26. septembra u 19 sati u Pop-up prostoru Kulturnog centra Beograda, a nudi vođenja kroz grad koja podstiču umetnička istraživanja u javnom urbanom >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << prostoru, korišćenjem različitih medija (tekstualnih poruka, aplikacija, smart telefona).

Učesnici festivala imaće priliku da upoznaju drugačiji Beograd kroz umetničke ture autora iz Srbije i sveta.

Zainteresovani će imati priliku da upoznaju drugačiji Beograd kroz autorske umetničke ture Milene Putnik (Privremeni vidikovci), Nele Milić (Obrnuta kartografija - mapa sećanja Vračara), Miloša Tomića (Nepoznati ljubavnik: Ljubavna tura Donjeg Dorćola), Nine Todorović i Predraga Terzića (Kafa Dobra Red Dugačak), Dragana Strunjaša (B-B), Tačke komunikacije (Zvučna mapa Dorćola), Gete gerile (Audiowalk: Savamala), kao i ture umetničkih kolektiva i autora koji dolaze iz Nemačke, Velike Britanije, Rusije i sa Filipina.

Umetnički kolektiv iz Nemačke će predstaviti turu Die Wohnung-Habitation - prvi vodič kroz Bauhaus stambene projekte u svetu. B_Mapping je tura britanskog kolektiva  Jeremis Iron koja predstavlja zvučno putovanje kroz ulice Beograda. The Demolition Project autora iz Rusije i Velike Britanije predstavlja turu I’m a Stranger - Ja sam Stranac koja omogućava učesnicima dvostruko iskustvo i dvostruku ulogu kroz kreativni eksperiment sa grafikonima i deljenjem ličnih putovanja. Tura OpenCity-Beograd, autora Endrjua Brauna (Andrew Brown) iz Velike Britanije pruža priliku za privremeni raskorak sa impulsom grada, redefinišući odnos prema svakodnevnom životu i prostorima. Autor Džozef Patricio sa Filipina će kroz turu Spicy Histories (My Belgrade Our State) predstaviti jedinstveno gastronomsko iskustvo u Beogradu.

U saradnji sa 55. Oktobarskim salonom, B_Tour festival predstavlja i specifičnu turu kroz samu postavku u zgradi Muzeja grada u Resavskoj, koja je svojevrsna hidden track  B_Toura. Ulaz na tu turu je besplatan za sve koji se prijave putem onlajn formulara.

Zainteresovani za učešće u turama mogu se prijaviti putem formulara koji se nalazi OVDE. Broj učesnika je ograničen, a cena karte za pojedinačne ture je 300 dinara.

Beogradsko izdanje festivala B_Tour nastalo je u ko-produkciji B_Tour Festivala iz Berlina i Organizacije 8010 iz Beograda.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije, kroz festival će se promovisti #lifestyleserbia kampanja sa ciljem da što veći broj ljudi pokaže šta je za njih stil života u Srbiji.

Program se nalazi u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.