Novi muzički festival na Kalemegdanu

Izvor: Beta, 10.Jul.2014, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi muzički festival na Kalemegdanu

BEOGRAD, 10. jula 2014. (Beta) - Novi muzički festival Mjuzikolodži (Musicology), koji će u organizaciji BitefArtKafe kluba biti u Beogradu od 24. do 27. jula, predstaviće u četiri festivalske noći umetnike iz nekoliko zemalja koji muziku doživljavaju i prenose na specifičan i neuobičajen način.

"Mjuzikolodži festival će tako biti svojevrsna škola muzike sa jasnom i beskopromisnom idejom da se mladima probudi kreativna misao i pruži izbor, opcija da čuju nešto drugačije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << kao i da ujedini sve ljubitelje dobrog zvuka u četiri festivalske noći", navodi se u saopštenju kojim se najavljuje festival koji će biti odrzan na teniskim terenima Kalemegdana.

Prvog dana festivala, u četvrtak 27. jula, publici će se predstaviti Nikola Konte, klasično školovani muzičar koji se trudi da unese inovacije u džez muziku. Svoj nedavno objavljeni album "Free souls" predstaviće publici na Kalemegdanu dok će svoje umeće u ulozi didžeja beogradskoj publici prikazati na takozvanom afterpartiju.

Narednog dana nastupiće Mario Bionti, za kojeg organizator tvrdi da ga publika poredi sa pevačem Berijem Vajtom.

"Nemam neka odredjena očekivanja kada prvi put posećujem neki grad. Više volim da se prepustim muzičkim osećanjima i podelim ih sa publikom na licu mesta. Čuo sam da je veliko interesovanje ženskog dela publike za dan festival kada ja nastupam. Moram da priznam da mi ta činjenica jako laska, ali to nikada ne kažem supruzi", rekao je Bionti.

Glavni muzičar trećeg dana festivala biće pevač, gitarista i kantautor nigerijac Kezaja Džons. On je poznat po neobičnoj tehnici sviranja i mešanja bluza i fanka, čime je stvorio podžanr nazvan blufank.

"Gitaru sviram kao udaraljke. To je bluz. To je fank. Ritmično. Afro", rekao je Džons pred nastup u Beogradu.

Poslednjeg dana festivala, 27. jula, nastupiće bend "Dirty Loops", što će biti njihov prvi nastup u ovom delu Evrope.

Oni su, gotovo preko noći, postali hit na društvenoj mreži jutjub i fejsbuk obradjujući hitove velikih pop zvezda ali su ove godine izdali i svoj prvi autorski album, čiji je prvi singl "Hit me" ušao na top 10 listu u Japanu.

Festival će ugostiti i domaće autorske bendove, medju kojima su Vasil Hadžimanov bend i Marakuja.

"Neće nam biti prvi put da sviramo pre velikih izvodjača ali ću pre svega privatno uživati na koncertima 'Dirty Loops' i Kezaja Džons, čiji sam veliki fan, a nikada ih nisam slušao uživo. Moja ćerka takodje obožava 'Dirty Loops'", rekao je Vasil Hadžimanov.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.