Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2023, 15:39

Novi Sad bio dobar primer Evropske prestonice kulture

Ministarka kulture Maja Gojković rekla je danas da je Novi Sad bio dobar primer Evropske prestonice kulture i da je po ugledu na taj uspešan evropski program kreirana Nacionalna prestonica kulture, kao i da je Grad Čačak prva Prestonica kulture Srbije za 2023. godinu, a da će u 2024. godini to biti Užice, saopšteno je iz njenog kabineta.

Gojković i komesarka Evropske unije (EU) za inovacije, nauku, kulturu, obrazovanje i mlade Marija Gabrijel tokom obilaska Galerije Matice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srpske u Novom Sadu naglasile su uspešnu realizaciju programa Evropska prestonica kulture Novi Sad 2022.

Gabrijel je čestitala na uspešnoj protekloj godini kada je Evropska prestonica kulture bio Novi Sad.

"Definitivno ste pokazali velike stvari, kao i neizmernu posvećenost, za sve vas je to bila jedna uspešna godina i videli smo da možete da nam pokažete mnogo toga kako što se tiče umetnika, tako i primene novih tehnologija", istakla je Marija Gabrijel.

Ona je ukazala na značaj učešća u programima EU ističući kako jevažno da fokus bude na inovacijama i novim tehnologijama i da se umetnici podstiču da kreiraju nove ideje i da se tako ujedno razvija kreativna industrija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.