Novi Poter od 27. novembra u Srbiji

Izvor: B92, 29.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Poter od 27. novembra u Srbiji

Film "Hari Poter i polukrvni princ", šesti segment serijala o najčuvenijem dečaku čarobnjaku, stiže u srpske bioskope 27. novembra.

Kao i u prethodnih pet filmskih nastavaka koji su rađeni po knjigama britanske književnice Džoane Roling glavne uloge tumače Danijel Redklif, Rupert Grin, Ema Votson, Helena Bonam Karter i drugi.

U filmu će glumiti i nekoliko debitanata: Džesi Kejv je dobila ulogu Lavender Braun koja je "bacila oko” na Rona Vizlija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Devetogodišnjak Hiro Fajns Tifin glumiće Toma Ridlija kada je imao 11 godina, dok će šesnaestogodišnjak Frenk Dilejn glumiti Ridlija u tinejdžerskim godinama.

U novom filmu, Hari Poter, koga tumači Denijel Redklif, uz pomoć stare Knjige napitaka, koja je prethodno pripadala polukrvnom princu, povećava svoje znanje magije i priprema se za bitku protiv Lorda Voldemora u Britaniji.

Hari prethodno mora da pomogne prijatelju Dambldoru da otkrije tajnu Voldemorove potrage za besmrtnošću - lokaciju Horkruksa, ali potraga i bitka u Hogvortsu imaju tragičan ishod pa navode Harija da sam pođe da savlada Mračnog Gospodara.

Svetska premijera filma režisera Dejvida Jejtsa održaće se 21. novembra u SAD, a prvi trejler za "Hari Potera i polukrvnog princa" u Srbiji biće premijerno prikazan u sredu 30. jula.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.