Nova zbirka eseja Darka Suvina

Izvor: Art-anima.com, 07.Nov.2012, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zbirka eseja Darka Suvina

Zagrebačka izdavačka kuća "Mentor" objavila je četvrtu knjigu "Biblioteke Ubiq", delo akademika Darka Suvina "Preživjeti Potop: fantasy, po-robljenje i granična spoznaja".

Knjigu čine tri duža eseja koji promišljaju političku i kritičku prirodu fantastike u književnosti, a u ovom obliku ne postoji na engleskom jeziku, već ju je Suvin sastavio ekskluzivno za "Ubiq".

Eseje je s engleskog jezika, uz autorove dorade, preveo Aleksandar Žiljak, a knjizi su dodate i Suvinove novije pesme, te pogovor, koji sumira teze knjige kao svojevrsni rad u nastajanju, odnosno Suvinov najnoviji interes u proučavanju ne samo naučne, već i epske fantastike.

U tom smislu, ova knjiga predstavlja kritičku dopunu i reviziju nekih oštrih stavova koje je autor izneo o epskoj fantastici u svojoj klasičnoj studiji "Metamorfoze znanstvene fantastike" davne 1979. godine.
 

Nastavak na Art-anima.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Art-anima.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Art-anima.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.