Nova knjiga o Bondu u septembru

Izvor: B92, 18.Feb.2013, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova knjiga o Bondu u septembru

Nova knjiga o čuvenom tajnom agentu 007, Džejmsu Bondu, pojaviće se u knjižarama u septembru a napisaće je Vilijam Bojd koji je nomonivan za nagradu Buker, saopštila je fondacija Jana Fleminga.

Ime nove knjige se drži još uvek u tajnosti, ali dobro upućeni tvrde da će u novoj knjizi Bond biti predstavljen "malo stariji" kako bi bio u skladu sa najnovijm filmom koj se prikazuje u bioskopima.

Pisac Vilijam Bojd je nagovestio da bi Džejms Bond u novoj knjizi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << daa se vrati u "klasične okvire" iz šezdesetih godina prošlog veka i da je bio oduševljen pozivom da učestvuje u nastavljanju čuvenog špijunskog serijala.

Vilija Bojd je između ostalog napisao knjige "A Good Man in Africa" (1981), "An Ice-Cream War" (1982) koja je bila u konkurencij za nagradu Buker, "Brazzaville Beach" (1990), "Any Human Heart" (2002) i "Restless" (2006).

Bojd je treći po redu pisac koga je fondacija Jana Fleminga, originalnog tvorca agenta 007, pozvala da napiše zvaničnu knjigu o Džejmsu Bondu.

Pre Vilijama Bojda knjige o Džejmsu Bondu su, osim Jana Fleminga, pisali i amarički triler autor Džefri Diver koji je napisao knjigu "Carte Blanche" 2011. godine, kao i Sebastijan Folks čija je knjiga "Devil May Care" objavljena 2008. godine na datum stogodišnjice rođenja Jana Fleminga.

Bojdov novi roman o Džejmsu Bondu u prodaji će se pojaviti 26. septembra, između ostalog i zbog toga kako bi obeležio 60 godina od objavljivanja prvog Flemingovog romana O Džejmsu Bondu, "Kazino Rojal" (1953).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.