,,Nordijska panorama 11. februara

Izvor: B92, 05.Feb.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

,,Nordijska panorama" 11. februara

Festival kratkometražnog, dokumentarnog i animiranog nordijskog filma , biće održan od 11. do 15. februara u Kulturnom centru Beograda (KCB).

Na festivalu će biti predstavljena najbolja ostvarenja s prošlogodišnjeg festivala ,,Nordisk panoram" u Rejkjaviku koji je održan od 25. do 30. septembra 2009. godine.

Festival po sedmi put organizuje Fondacija ,,Balkankult" iz Beograda, a na njemu će biti prikazano ukupno 35 filmova sa 20. Festivalala koji je održan prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, saopšteno je iz KCB-a.

,Nordijska panorama 2010" je najobimnija do sada: predstaviće devet dokumentarnih, 14 kratkih igranih, četiri eksperimentalna i osam animiranih filmova, od kojih su mnogi dobili značajna evropska I svetska priznanja.

Festival će biti otvoren 11. februara u Kulturnom centru Beograda projekcijom filma ,,Ana", koji je osvojio nagradu za najbolji nordijski kratki film, a deo programa biće prikazan i u Domu culture ,,Studentski grad".

Festival ,,Nordisk panoram", ili Filmski festival pet gradova, održava se svake godine u drugom nordijskom gradu.

Izbor najboljih filmova za publiku u Srbiji zajednički su osmislili saradnica ,,Filmkontakt nord" Jing Has i filmski reditelj Marin Malešević.

Posle Beograda, festival će gostovati i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Leskovcu, Sopotu, Obrenovcu, Lazarevcu, Beočinu, Gornjem Milanovcu, Pančevu, kao i u gradovima Bosne i Hercegovine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.