Izvor: Arte, 22.Sep.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemanja Lađić: Video radovi i video instalacije

Utorak, 23. septembar u 20.h mala sala, SKC-a, predstavljanje radova Nemanje Lađića u mediju pokretne slike, uz razgovor sa autorom i gostima.

"Nemanja Lađić poseduje vešto, zrelo, artikulisano analitičko promišljanje svoga rada i kreativno mišljenje u koncipiranju sopstvene umetničke pozicije. Lađić vrlo vešto istražuje digitalnu manipulaciju u mediju videa. U statični analogni prostor slike uvodi minimalna digitalna kretanja ili narative i na taj način posmatrača >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << postavlja u zamku i provocira kroz destabilizaciju kategorija prostora i vremena pokretne slike. Jedan je od retkih mlađih autora na sceni koji se opredelio za rad, ispitivanje i istraživanje digitalnih tehnologija i novih medija, i to radi vrlo zrelo, predano i artikulisano. Upotreba tehnologije, ili korišćenje medija video animacije više je njegovo oruđe i/ili osnova, a  sam artistički doprinos više je u domenu doživljaja/opažanja nego oblika/predstavljanja." (iz Obrazloženja žirija za finaliste i dobitnika nagrade Dimitrije Bašičević Mangelos za 2014. godinu).

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.