Neizvesna sudbina Egzita

Izvor: Press, 08.Nov.2012, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neizvesna sudbina Egzita

Bojan Bošković, jedan od osnivača Egzit festivala Bojan podneo je ostavku na mesto generalnog menadžera te manifestacije, potvrđeno je danas u organizaciji Egzit.

Portparol i osnivač Egzita Miloš Ignjatović rekao je novinarima da nema direktne veze između Boškovićeve ostavke i najave Ministarstva ekonomije da će ukinuti finansiranje Egzita iz državnog budžeta.

"Nismo dobili nikakvo zvanično saopštenje od ministartva niti od bilo koje institucije. Imali >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << smo i razgovore sa predstavnicima svih nivoa vlasti s obzirom na promenjenu političku situaciju, i dobili smo drugačije informacije od onih koje se mogu čuti u medijima", kazao je Ignjatović.

Ignjatović je dodao da Egzit traži novog generalnog menadžera, te da su takve promene normalne, jer dolazi do zasićenja.

Bošković je ranije za Radio 021 izjavio da održavanje festivala bez pomoći države nije moguće.

Komentarišući najave iz Ministarstva ekonomije, on je rekao da je ta odluka politička, jer se Egzit ne uklapa u "idealnu sliku Novog Sada u kome je resor kulture dobila ekstremna desnica".

"Mi smo u uništenoj Srbiji napravili nešto o čemu svet govori već godinama. Doveli smo više turista nego što je bilo ko mogao da sanja. Promenili smo grozni imidž koji je ova zemlja imala. I sad nas niko nije ni nazvao da popričamo. Da nas pita šta će biti ako nam ukinu pomoć", rekao je Bošković za Radio 021. Bošković je dodao da je ostavku podneo i zbog toga što ostali vlasnici brenda Egzit nisu prihvatili njegovu ideju da se napravi pauza od godinu dana u organizaciji festivala.

Ministarstvo finansija je nedavno najavilo da će krenuti interni revizori koji će proveravati poslovanje nevladinih organizacije i tokove novca, dok u Ministarstvu kulture kažu da za sada nisu otkrivena velika nenamenska trošenja, ali da će nažalost mnogi projekti biti skinuti sa "državnih jasli", poput "Egzita".

Ministarstvo kulture je takođe objavilo da je Egzit sada sposoban, kao najpopularniji muzički festival, da se sam finansira.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EXIT na klimavim nogama?!?

Izvor: Mondo, 08.Nov.2012

Posle najave da bi resorno ministarstvo moglo da "zavrne slavinu", portparol EXIT-a kaže da još ništa zvanično nije potvrđeno, a gradonačelnik Novog Sada tvrdi da će država ipak podržati festival...Jedan od najpopularnijih i najposećenijih muzičkih festivala u Evropi, koji u našu zemlju godišnje...

Nastavak na Mondo...

Neizvesna sudbina Egzita, menadžer podneo ostavku

Izvor: Press, 08.Nov.2012

Bojan Bošković, jedan od osnivača Egzit festivala Bojan podneo je ostavku na mesto generalnog menadžera te manifestacije, potvrđeno je danas u organizaciji Egzit...Portparol i osnivač Egzita Miloš Ignjatović rekao je novinarima da nema direktne veze između Boškovićeve ostavke i najave Ministarstva...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.