Nedelja ruskog filma u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedelja ruskog filma u Pančevu

U Pančevu je počeo festival "Nedelja ruskog filma" na kome će biti predstavljena novija ostvarenja ruske kinematografije, uključujući i jedan film iz sovjetskog perioda.

Prikazivanjem čuvene istorijske ratne drame „Admiral“ reditelja Andreja Kravčuka počela je „Nedelja ruskog filma“ u Pančevu.

Narednih dana posetioci će moći da pogledaju 5 filmova, četiri pripadaju savremenoj produkciji a jedan je iz sovjetskog perioda.

"Biće prikazan film >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čuvenog sovjetskog režisera Karena Šahnazarova "Mi smo džezeri". U nastavku će biti ratnih filmova, drama i u petak na zatvaranju film „Dirigent“ čuvenog Pavel Lungina. Imamo stalnu publiku koja redovno prati ovaj festival, čak insistira da i preko godine pustimo neki film", kazao je Robert Resanović, predsednik Društva srpsko ruskog prijateljstva „Slovenska unija“ iz Pančeva.

Nedelju ruskog filma organizju Društvo srpsko ruskog prijateljstva Slovenska unija iz Pančeva i Gradska biblioteka uz pomoć Ruskog centra za nauku i kulturu iz Beograda.

"Ruska kinematografija je jedna od najjačih i najvitalnijih svetskih kinematografija i pravi sineasti će to umeti svakako da prepoznaj. 2020-ta godina je zapravo stogodišnjica od dolaska bele ruske emigracije nakon Oktobarske revolucije i verujem da je ovo samo jedan od niza programa koji će tim povodom uslediti", saopštio je Dejan Bosnić, direktor Gradske biblioteke Pančevo.

Treći put u čitaonici Gradske biblioteke organizuje se Nedelja ruskog filma. Miša Timčenko redovno posećuje ovu manifestaciju.

"Mislim da je ovo jedna lepa ideja koja bi trebalo da bude i šire podržana, ne samo na lokalu. Ruski film je poznat kao vrlo kvalitetan, pogotovo istorijski filmovi koji nas malo vraćaju u neka vremena koja se sada na različite načine interpretiraju", rekao je Miša Timčenko.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, a manifestaciju zatvara film "Dirigent" režisera Pavela Lungina, koji će biti prikazan u petak od 19 časova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.