Nastavak Karajlićevog romana Solunska 28

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak Karajlićevog romana "Solunska 28"

Dr Nele Karajlić objavio je drugi tom buduće trilogije "Solunska 28 - o prijateljstvu i izdaji", što će obradovati sve brojnije čitaoce koji su od njegove prve knjige pisane u Beogradu, autobiografije "Fajront u Sarajevu", postali verni čitaoci.

Njegova prva knjiga nove trilogije "Solunska 28 - o novcu i strastima" osvojila je nagradu " Momo Kapor", pa se od drugog dela očekuje da privuče pažnju čitalaca koji su uživali u prvom delu, ali pisac tvrdi da se može čitati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kao sasvim zasebna priča, ovoga puta je samo reč o istoj kući na Dorćolu.

"Nastavak monumentalne sage o jednoj kući, jednom gradu i dva sveta još jednom potvrđuje da je naša književnost u Dr Karajliću dobila jedan nov, drugačiji i hrabar glas kojim ovaj svestrani umetnik ume i ima mnogo toga važnog da nam kaže" istakla je predstavnica " Lagune" za odnose sa javnošću Tanja Vučković.

Po rečima autora dugi tom pripoveda o svemu onome što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu i da je glavna ličnost jedna žena koju je sudbina kaznila ostavivši je u životu, a ona pobedila ljubavlju.

"Ovo je priča o jednome jutru... koje je promenilo sve...., priča o jednom gradu, ranjenom, osakaćenom i poniženom gradu, koji se podiže iz pepela, verom u sebe" kazao je Karajlić i doda da je to i " priča o jednome muškarcu, prevarenom, izdanom, ostavljenom od prijatelja, slepom od želje za osvetom, muškarcu koji spasava dušu... praštanjem".

U romanu je Karajlić prvi put progovorio "o jednoj ljubavi, zabranjenoj, neizrecivoj i otrovnoj ljubavi, što se na kraju, kao i svaka ljubav, pretvori u plamen" .

"Ovo je priča o jednoj golgoti posle koje, kao i posle svake golgote, dođe vaskrsenje, ali je priča o muzici, o njenoj tajanstvenoj moći, o tome kako slepima daje vid, onima u raju spokoj, a onima u paklu utehu" poručio je pisac svojim vernim čitaocima..

"Prvo druženje sa Neletom uz promociju knjige u Beogradu zakazano je za utorak 1. oktobar od 18 sati u Velikoj sali SKC-a.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.