Izvor: Beta, 05.Mar.2014, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodno pozorište bez para

BEOGRAD, 5. marta 2014. (Beta) - Uprava Narodnog pozorišta u Beogradu saopštila je u sredu da ta ustanova od početka 2014. godine nije dobila novac iz republičkog budžeta za finansiranje programa i repertoara.

Kako se u saopštenju navodi, Ministarstvo kulture i informisanja ni posle više od dva meseca kašnjenja i brojnih urgencija i dopisa, još nije potpisalo godišnje ugovore o finansiranju ustanova kulture, medju kojima je i Narodno pozorište.

"Na ovaj način, mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << honorarni saradnici i umetnici bez kojih je nemoguće realizovati programe i predstave, dovedeni su na samu ivicu egzistencije i onemogućen im je normalan i neometan rad u toj meri da su prinudjeni da otkazuju učešće na probama", piše u saopštenju.

Uprava Narodnog pozorišta pozvala je publiku na razumevanje za eventualne izmene u rasporedu objavljenih programa, a najavila je da će svi ljudski, umetnički i materijalni potencijali biti maksimalno angažovani, kako bi se nesmetano odvijao rad tog teatra.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.