Nagradu Stevan Sremac dobija troje autora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2020, 17:24

Nagradu "Stevan Sremac" dobija troje autora

Žiri za dodelu književne nagrade "Stevan Sremac", za najbolja humoristično-satirična ostvarenja odlučio je da priznanje dobiju troje autora - Draginja Ramadanski, Aleksandra Jovanović i Marjan Angjelovski.

Nagrada se više od deset godina dodeljuje u okviru manifestacije "Bal u Elemiru - Sremčevi dani" u mestu Elemir, u saradnji sa Banatskim kulturnim centru i mesnom zajednicom.

Dramski pisac i književnik Uglješa Šajtinac, spisateljica Jelena Blanuša i pisac >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srđan V. Tešin činili su tročlani žiri koji je doneo jednoglasnu odluku da prvu nagradu dobije autorka iz Sente - Draginja Ramadanski za venac priča "Smokvin petolisnik". "Stevan Sremac - Bal u Elemiru", od kojih bismo, kao uspeliju, izdvojili priču Milene Živkov".

Drugu nagradu osvojila je pesnikinja iz Vranja Aleksandra Jovanović za ciklus pesama, dok je treća nagrada pripala autoru iz Skoplja Marjanu Angjelovskom za izbor aforizama.

Kako stoji u zvaničnom saopštenju žirija - "nagrađeni rad Draginje Ramadanski suštinski zadovoljava sve propozicije konkursa, u pitanju je venac humorističko-satiričnih proznih minijatura visokog stila, umešno zanatski napisanih i koherentnih, čiji estetski domet primetno odskače od svih ostalih priča u konkurenciji za nagradu.

Takođe, žiri je izdvojio i pohvalio poetske radove Jelene Marinkov i aforističarska dela Živka Đuze i Nenada Perića.

Nagrade će laureatima biti uručene u skladu sa svim merama protiv pandemije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"BAL U ELEMIRU" Nagradu "Stevan Sremac" dobija troje autora

Izvor: Blic, 27.Avg.2020

Žiri za dodelu književne nagrade "Stevan Sremac", za najbolja humoristično-satirična ostvarenja odlučio je da priznanje dobiju troje autora - Draginja Ramadanski, Aleksandra Jovanović i Marjan Angjelovski.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.