Izvor: Glas javnosti, 22.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade festivala „Duško Trifunović“

NOVI SAD - Student komparativne književnosti iz Novog Sada Branislav Živanović pobednik je drugog Međunarodnog festivala za decu i omladinu „Duško Trifunović“, koji će biti održan 13. septembra u Dečjem Selu u Sremskoj Kamenici, uz uručenje nagrada.

Žiri festivala, koji su činili Jovan Mihajilo (predsednik), Vidoje Radulović i Stojan Simić Krpica, saopštio je da je na konkurs za nagrade pristiglo 712 pesama 479 autora i 658 priča 462 autora do 30 godina.

Branislav >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Živanović je dobio prvu nagradu za poeziju, u konkurenciji do 30 godina, dok je druga dodeljena Nikoli Koprivici iz Podgorice, a dobitnik treće je Mateja Verbnik iz LJubljane. Žiri je zaključio da u konkurenciji do 30 godina niko ne zaslužuje prvu nagradu za priču, dok je drugu nagradu dodelio Marku Aleksiću iz Vrbasa, a treću Ivanu Paviću iz Zagreba.

U dečjoj konkurenciji pristiglo je 836 pesama 497 autora i 692 pricce 451 autora, a žiri je takođe zaključio da niko ne zaslužuje prvu nagradu ni za pesme ni za priče.

Dodela plaketa i diploma biće održana 13. septembra u 12. časova u Dečjem Selu u Sremskoj Kamenici, uz odgovarajući kulturno - umetnički program u kojem će učestvovati svi dobitnici nagrada festivala.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.