Nagrade dokumentarnim filmovima RTV u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrade dokumentarnim filmovima RTV u Rusiji

Na filmskom festivalu "Bratina", u ruskom gradu Dmitrovu, koji je ove godine okupio sto trideset učesnika iz četrdeset medijskih kuća, dokumentarni filmovi Radio-televizije Vojvodine osvojili su vredna priznanja.

U kategoriji "Zima/leto u predgrađima" nagrađen je dokumentarni film "Simfonija" autora Vladimira Perovića.

Posebnu pohvalu dobio je dokumentarni film Marine Zorić "Hram za blagoslov srpski".

Jedan od najistaknutijih dokumentarista Radio-televizije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vojvodine, Vladimir Perović, svojim dokumentarnim filmom "Simfonija" predstavio je život mladog Radeta Popovića, koji je izabrao da živi sam, udaljen od naselja i ljudi na Sokolskim planinama.

Njegovu iskrenu životnu priču, životna razočarenja i odluke prenosi na jedan iskren i otvoren način, baš onako kako to i sam život režira.

"Neko kaže da je usamljenost problem. Problem je biti u društvu, a biti usamljen", reči su glavnog aktera i kroz njihov eho u divljem planinskom okruženju gde Rade boravi sa svojim stadom, prožima se sav besmisao modernog sveta, kroz priču koju je maestralno oblikovao Perović.

Dokumentarni film "Hram za blagoslov srpski" autorke Marine Zorić, kroz prizmu moskovskog mozaika posmatra uzdizanje jedne od najvećih pravoslavnih svetinja na svetu Hrama Svetog Save u Beogradu.

Ekipa Radio-televizije Vojvodine imala je priliku da prva zabeleži postavljanje mozaika u hramu, delo čuvenog ruskog slikara i akademika Nikolaja Muhina.

Zahvaljujući tematici i studioznom pristupu autorke filma, taj dokumentarac je dobio posebnu pohvalu stručnog žirija.

Da podsetimo, dokumentarni filmovi Radio-televizije Vojvodine su u prethodnom periodu ostvarili značajan festivalski uspeh, što svedoči kvalitetu i posvećenosti u proizvodnji dokumentarnog programa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.