Izvor: SEEcult.org, 31.Okt.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada Srpskog PEN centra za prevod Sokolovu

Nagrada Srpskog PEN centra za najboljeg prevodioca srpske književnosti dodeljena je Vasiliju Sokolovu, koji je od kraja 90-ih preveo na ruski jezik dela 41 srpskog pisca iz nekoliko generacija i poetičkih epoha iz moderne istorije srpske književnosti, najviše iz njenog savremenog perioda. Prevodilački rad Sokolova odlikuju tri ključne osobine: posvećenost, odlično poznavanje savremene srpske književnosti i pažljiv odabir knjiga koje prevodi i preporučuje ruskim čitaocima, saopštio je Srpski PEN centar.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Vasiliju Sokolovu uručena Nagrada Srpskog PEN centra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2018

Vasilij Sokolov ovogodišnji je dobitnik Nagrade Srpskog PEN centra za najboljeg prevodioca srpske književnosti...Sokolovu je nagrada uručena na svečanosti u Srpskom PEN centru...Nagradu je uručila Vida Ognjenović, predsednica Srpskog PEN centra, dok je o Sokolovu i njegovom prevodilačkom radu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.