Nagrada Neven za beletristiku Jasminki Petrović

Izvor: RTS, 20.Sep.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Neven" za beletristiku Jasminki Petrović

Jasminki Petrović za knjigu "Leto kad sam naučila da letim", u izdanju "Kreativnog centra, pripala je nagrada "Neven" za beletristiku za 2015, saopštila je organizacija "Prijatelji dece Srbije".
Odluku da nagrada "Neven" u konkurenciji 32 knjige, pripadne Petrovićevoj doneo je žiri za beletristiku u sastavu Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet.
Najbolji ilustrator je Marina Milanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nagrađena za za ilustraciju knjige "Izokrenuta priča" u izdanju "Zavoda za udžbenike".
Žiri, koji su činili Olivera Batajić, Bojan Stevanić i Bratislav Milenković, u izboru je imao 33 naslova.
U kategoriji popularna nauka stiglo je 16 knjiga, a žiri u sastavu Ljubica Urošević, Milovan Danojlić, Gordana Glavinić i Ivana Mijić Nemet izabrao je knjigu izdavačke kuće "Laguna" - "Urnebesna fizika" autora Svetislava Paunovića, Branka Stevanovića i Igora Kolarova.
Na ovogodišnji konkurs je stiglo 64 naslova 12 izdavačkih kuća.
Uručenje nagrada laureatima biće 6. oktobra u 13 sati u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda.
Nagrada "Neven" se tradicionalno dodeljuje u toku Dečje nedelje, a ustanovljena je 1955. godine sa ciljem da podstiče stvaralaštvo za decu, afirmiše autore i najuspešnija ostvarenja za decu.
Nagradu čine povelja čiji je autor Dušan Petričić i novčani iznos.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Somborska nagrada Golub 2016 pripala Đorđu Majstoroviću iz Novog Sada

Izvor: 025info.rs, 21.Sep.2016, 11:07

Svečano uručenje nagrade Golub 2016 održaće se u utorak, 27. septembra, u 12 sati, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Karlo Bijelicki u Somboru. Na održanoj sednici  žiri, u sastavu Gojko Božović, predsednik, Nada Dušanić i Vladimir Jerković, je doneo jednoglasnu odluku da nagrada...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.