Nagrada Milivoje Živanović - Gordani Đurđević-Dimić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2009, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada "Milivoje Živanović" - Gordani Đurđević-Dimić

POŽAREVAC - Velika nagrada Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" dodeljena je Gordani Đurđević- Dimić, za naslovnu ulogu u predstavi "Draga Jelena Sergejevna" Narodnog pozorišta u Subotici, odlučio je danas žiri festivala koji se večeras završava u Požarevcu.

Na Glumačkim svečanostima, od 2. aprila u Centru za kulturu Požarevac, učestvovalo je pet predstava.

Uz pomenutu, to su "Figarova ženidba i razvod" i "Derviš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i smrt" Narodnog pozorišta u Beogradu, "Kandid ili optimizam" Jugoslovenskog dramskog pozorišta i "Generalna proba samoubistva" Zvezdara teatra.

Svake večeri žiri je izdvajao po jednu bravuru i dodelio nagrade Borisu Komneniću (za ulogu grofa Almavive), Nikoli Ristanovskom (Ahmed Nurudin), Nataši Tapušković (Kunigunda) i Branimiru Brstini (kapetan, biznismen, psihijatar i advokat), kao i Gordani Đurđević- Dimić. Njoj je na kraju pripala i glavna nagrada - statueta sa likom barda srpskog glumišta Milivoja Živanovića, rad akademskog vajara Milivoja Bogosavljevića.

Predsednik žirija bila je dramaturg Ivana Dimić, a članovi dramske umetnice Nada Blam i Ljiljana Blagojević.

Gordana Đurđević Dimić nedavno je dobila i Žankinu nagradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.