Nagrada 86-godišnjoj Sofiji Loren

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 11:04

Nagrada 86-godišnjoj Sofiji Loren

Glumica Sofija Loren (86), dobila je ovogodišnju nagradu za najbolju interpretaciju u filmu "Život” (La Vita), izveštava agencija ANSA.

Nagrada "David di Donatelo" je najprestižnska italijanska nacionalna nagrada koja se dodeljuje jednom godišnje za ostvarenja u kinematografiji.

Legendarna glumica je izjavila da ne zna da li će ovo biti njen poslednji film, ali da ima energije i želje da i dalje glumi, jer bez filma, kaže Sofija Loren, ne može da živi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Jednako sam uzbuđena kao i pre 60 godina kada sam prvi put primila ovu nagradu", izjavila je glumica.

Film je režirao njen sin Edoardo Ponti, a pored čuvene glumice u film igra dečak Ibrahim Geje, za kojeg je glumica rekla da je "divno, čarobno dete".

Na ceremoniji dodele nagrada ministar za kulturu Dario Franceskini je rekao da italijanska vlada priprema veliki projekat za oživljavanje filmskog studija "Činečita", za šta je predviđeno ulaganje od 300 miliona evra.

Predsednik Republike Serđo Matarela je primio u sedištu vlade deo nagrađenih autora i glumaca.

"Iz krize koju proživljavamo možemo izaći samo solidarnošću, vizijom i osećajem pripadnosti zajedničkoj istoriji", rekao je predsednik Matarela, koji je kinematografiju ocenio kao dragoceno opšte dobro.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sofija Loren nagrađena u 86. godini za ulogu u filmu "Život"

Izvor: OkRadio.rs, 12.Maj.2021

Glumica Sofija Loren, dobila je ovogodišnju nagradu za najbolju interpretaciju u filmu "Život”. Nagrada "Davide di Donatelo" je najprestižnija italijanska nacionalna nagrada, koja se dodeljuje jednom godišnje za ostvarenja u kinematografiji. Legendarna glumica Sofija Loren istakla je da ne zna...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.