Nacionalni teatar sprema novu dramu

Izvor: B92, 23.Mar.2010, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni teatar sprema novu dramu

Premijera predstave „Životinjsko carstvo" planirana je za maj ove godine na sceni „Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu.

Dramu „Životinjsko carstvo" prema delu nemačkog pisca Ronalda Schimmelpfenniga režiraće Ksenija Krnajski. Schimmelpfennig je najprevođeniji nemački savremeni dramski pisac čija su dela prevedena na više od 20 jezika. Njegovi najpoznatiji naslovi su "Arapska noć", "Puš ap 1 - 3" i "Žena od pre".

Uloge u predstavi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tumače Miloš Đorđević, Gojko Baletić, Zlatija Ivanović, Anastasija Mandić, Aleksandar Srećković i Boris Pingović. Dramaturzi na predstavi su Maja Prelević i Branislava Ilić, scenograf Siniša Ilić a za kostime se pobrinula Bojana Nikitović. Kompozitor i dizajner zvuka je Vladimir Petričević a za scenski pokret zadužen je Miloš Paunović.

„Životinjsko carstvo" je na srpski prevela Bojana Denić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.