NAGRADA BRANKO MILJKOVIĆ MARJANU ČAKAREVIĆU

Izvor: kult-URA.com, 26.Apr.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAGRADA BRANKO MILJKOVIĆ MARJANU ČAKAREVIĆU

Jedna od najprestižnijih niških nagrada „Branko Miljković“, ove godine dodeljena je Marjanu Čakareviću za knjigu pesama „Tkiva“  u izdanju Narodne biblioteke „Stefan Prvovenčani“ iz Kraljeva.

Žiri u sastavu Dr Dragana V. Todoreskov, predsednik i Jelena Mladenović i Tomislav Marinković, članovi odlučivao je između više od 150 pesničkih knjiga pristiglih na konkurs, a žiri je imao uvid i u celokupnu produkciju u 2016. godini. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa. Nagrada će svečano biti uručena tokom maja 2017. godine u okviru Dana Branka Miljkovića u Nišu. Nagradu dodeljuje Grad Niš, finansijski je podržava Ministarstvo kulture Republike Srbije, a organizator dodele je Niški...

Nastavak na kult-URA.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.