Muzika na Olimpijadi je preglasna?

Izvor: B92, 06.Avg.2012, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika na Olimpijadi je preglasna?

Mnogi gledaoci smatraju da je muzika na borilištima Olimpijade preglasna i da to umanjuje efikasnost sportista, ali organizatori izgleda neće odustati od nje.

Organizatori Olimpijskih igara obećali su da će preispitati puštanje glasne muzike na glavnom stadionu tokom takmičenja, ali insistiraju da ona Igre samo čini zanimljivijim.

Tokom subotnjeg ženskog finala na 10.000 metara, koji je osvojila Tiruneš Dibaba iz Etiopije, bilo je prigovora da glasna muzika negativno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << utiče na takmičare.

Međutim, portparol organizacionog odbora Igara izjavio je da njegov tim po tom pitanju ima punu podršku sportskih federacija i da su dobili mnogo pohvala za atmosferu na borilištima.

Uoči početka Olimpijskih igara organizatori su izjavili da nameravaju da puštaju muziku, filmove i imaju prezentere zahvaljujući kojim bi sportska dešavanja publici bila jasnija i zanimljivija.

Organizatori napominju da će ispitati mišljenja publike, ali da za sada nema izgleda da će muzika biti ukinuta.

Inače, kompanija Universal Music je zadužena da 2.000 pesama podeli u pet tematskih celina koje treba da prate određene sportove.

Među izvođačima koji su obeležili prve dane su The Smiths, New Order, Florence and the Machine i Groove Armada, dok se na subotnjem finalu slušala elektronska muzika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.