Muzička omladina u znaku violine

Izvor: Studio B, 07.Mar.2016, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzička omladina u znaku violine

46. Međunarodno takmičenje Muzičke omladine biti održano od 21.do 30. marta 2016. godine u Beogradu.

Ove godine je violina instrument u fokusu na kome se takmiči preko 25 (mlađih od 30 godina starosti) muzičkih profesionalaca iz celog sveta.

Tim povodom, Muzička omladina Beograda i selektori ovogodišnjeg takmičenja (prof. Maja Jokanović FMU Beograd i prof. Pavel Vernikov, Lozana, Švajcarska) odabrali su reprezentativan, petočlani, međunarodni žiri, sačinjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << od eminentnih umetnika, violinista i pedagoga iz Holandije, Francuske, Poljske i Srbije.

Tradicionalno, tri etape ovog internacionalnog takmičenja, po svojim visokim kriterijumima jedinog u zemlji i širem regionu, održavaju se u Kolačevoj zadužbini.

U velikoj sali Kolarčeve zadužbine na otvaranju će nastupiti najbolje plasirani domaći kandidat prošlogodišnjeg konkursa, violončelistkinja Irena Josifoska, a potom će zvanice i publika biti u prilici da čuju i uživaju u bogatom, repertoaru Kamernog ansambla Metamorfozis, čiji je umetnički direktor i solista,violista Saša Mirković.  

U svetskim razmerama, Međunarodno takmičenje Muzičke omladine spada u grupu članova Svetske federacije međunarodnih takmičenja sa sedištem u Ženevi, a o ugledu i reputaciji takmičenja najbolje govori veliki interes za učešće u njegovim selekcijama.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.