Muzej po meri modernih turista

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej po meri modernih turista

Muzej Jugoslavije je jedan od najposećenijih u Beogradu. Godišnje ima 120.000 posetilaca od kojih su 70 odsto stranci. Ovih dana dobio je novi višenamenski objekat – K25 – kakve imaju svi veliki muzeji u svetu.
Na mestu stare biletarnice izgrađen je objekat po meri savremenog muzejskog poslovanja i zahtevima modernih turista.

"Tu naši posetioci mogu da dobiju osnovne informacije o kompleksu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da kupe karte, da kupe neki suvenir u suvenirnici, da se osveže u kafiću", kaže Neda Knežević, direktorka Muzeja Jugoslavije.
Srbija ima 150 muzeja i mnogi imaju zastareli način rada, pa je tako njihova iskorišćenost svega 50 odsto. Osim čuvanja tradicije i kulture, ulaganje u muzeje je i dobra investicija jer je kulturno-istorijsko nasleđe najčešći motiv za putovanje.
"Nema boljeg mesta da se upoznate sa kulturom jednog naroda, jednog prostora, nego što su muzeji, muzejske postavke, posebno kada govorimo o Muzeju Jugoslavije, koji ima 75.000 eksponata. Na kraju krajeva, ovaj muzej je među deset najposećenijih destinacija u gradu", kaže Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija.
U izgradnju novog prostora uloženo je 30 miliona dinara. Sledeće godine, radovi se nastavljaju na ostalim objektima u kompleksu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.