Muškarčine: Predstava o muškosti na Filmstreet-u

Izvor: B92, 15.Jul.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Muškarčine": Predstava o muškosti na Filmstreet-u

Ljubitelji pozorišta u petak 15. jula u 20.30h, na Kalemegdanu iza Prirodnjačkog muzeja, moći će besplatno da pogledaju „Muškarčine”, eksperimentalnu predstavu o muškosti zasnovanu na ličnim iskustvima mladića, koja je po mišljenju NIN-a jedna od tri najbolje predstave godine.

Mladi talenti na simpatičan i duhovit način prenose sopstvena iskustva na sceni, ali sa ozbiljnim pristupom temi. Glavna ideja predstave je poruka o slobodi, ličnom ostvarenju i pokušaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se prevaziđu nametnute društvene norme i očekivanja okruženja da mladići moraju biti „srpski alfa mužjaci”, sprečavajući ih da budu ono što jesu. Iskrenost i uverljivost pruža publici katarzično iskustvo i izdvaja ovaj komad od ostalih koje možemo videti na pozorišnim daskama.

Filmstreet će ove godine organizovati više od 30 filmskih projekcija i tri pozorišne predstave koje će oživeti beogradske ulice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.