Multimedijalna izložba Napušteni prostori Voždovc

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Sep.2021, 22:52

Multimedijalna izložba "Napušteni prostori Voždovc"

Društvo za kreativne incijative  - RE.KreAKTa, uz podršku GO Voždovac i UVC "Šumice", organizuje multimedijalnu izložbu "Napušteni prostori Voždovca".

Svečano otvaranje izložbe je u petak 1. oktobra 2021. godine u 19 časova u bašti UVC "Šumice", kada će posetioci moći da pogledaju i film o napuštenim prostorima Voždovca.

Izložba pruža nov pogled na prostore koji su deo kulturnog, istorijskog, industrijskog i arhitektonskog nasleđa Voždovca. Autorski >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tim izložbe se nada da će skretanjem pažnje na ova mesta podstaći nadležne institucije i lokalnu zajednicu da zajedno i na odgovoran način pronađu rešenja koja će spasiti od zaborava i daljeg propadanja i ove objekte i sećanja koja oni čuvaju.

Izložba će biti otvorena za posetioce od 1. do 8. oktobra 2021. godine, svakog dana od 8 do 23 časa u holu UVC "Šumice" (Ustanička 125/1).

Autori izložbe: Dejan Vukelić, Nataša Simeunović Bajić, Aleksandra Terzić, Igor Kete, Ljiljana Manić, Dragana Novaković, Marijana Matović, Snežana Milin Perković.

Autori fotografija: Igor Kete, Marija Misita, Aleksandra Dejanović, Mirjana Antić, Nataša Simeunović Bajić, Sunčana Kete

Autor filma: Igor Kete

Narator u filmu: Darinka Vulović

Recitator: Stevan Jakovljević

Autor crteža i slika: Iva Stanojević

Recenzent: dr Vladana Putnik Prica (Filozofski fakultet, Univerzitet u Beogradu)

Dizajn i vizuelni identitet izložbe: Snežana Mijić

Moto izložbe:  -Prostor je samo vreme na drugi način vidljivo- (Ivan V. Lalić)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.