Izvor: SEEcult.org, 18.Jul.2018, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mreža festivala evropskog filma

Novoosnovana Mreža festivala evropskog filma održala je 18. jula prvi sastanak na Paliću, u okviru 25. Festivala evropskog filma (FEF), a pokušaće da utiče na promenu nezavidne situacije u kojoj se nalazi filmska produkcija u Evropi, koja najvećim delom ostaje van bioskopa. Svake godine u Evropi se snimi oko 1.200 dugometražnih igranih filmova, ali najveći broj njih nikada ne uđe u bioskope, rekla je na konferenciji za novinare Sabina Gebectrojter iz Crossing Europe filmskog festivala u Lincu.

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Počela sa radom Mreža festivala evropskog filma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2018, 22:09

Mrežu čine Crossing Europe Film Festival iz Linca (Austrija), Festival cinema europio Leće (Italija), Filmski festival u Kotbusu (Nemačka), Le Ark evropski filmski festival (Francuska), Skanorama filmski festival iz Viljnusa (Litvanija), Evropski filmski festival u Sevilji (Španija) i Festival evropskog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.