Monografija o Narodnom pozorištu

Izvor: Blic, 19.Nov.2011, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monografija o Narodnom pozorištu

U okviru strateške saradnje Telenor fondacije i Narodnog pozorišta u ponedeljak (19) će u ovoj umetničkoj kući biti predstavljena reprezentativna foto-monografija pod naslovom „Skrivena lepota“, u čijem će sadržaju biti prikazani život i delo ove renomirane institucije i ukazano poštovanje prema kulturnim i umetničkim vrednostima i ljudima koji ih stvaraju.

Autor monografije je Dina Jonsen, fotograf sa velikim iskustvom u radu sa medijima. U monografiji će biti predstavljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedinstven opus fotografija velikana koji su obeležili prethodno, ali i sadašnje vreme pozorišta. Među njima su poznati glumci, glumice, baletani i balerine: Konstantin Kostjukov, Ašhen Ataljanc, Predrag Ejdus, Ljiljana Blagojević i mnogi drugi.

Osim što prikazuje svima vidljive umetnike, monografija posebno ističe ljude bez kojih ne bismo uživali u svemu onome što nam pozorište nudi, poput koreografa, kostimografa, šminkera, članova orkestra. Pored ljudi, ona dočarava i prostor Narodnog pozorišta, njegovu scenu ispred i iza kulisa.

Partnerstvo Telenor fondacije sa jednom od najuglednijih kulturnih institucija u Srbiji uspostavljeno je po ugledu na dugoročnu saradnju koju kompanija Telenor u Rusiji ima sa Boljšoj teatrom, kao i Narodnim pozorištem u Oslu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.