Momčilovićev film otvara smotru

Izvor: Blic, 02.Jul.2009, 06:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momčilovićev film otvara smotru

Projekcijom filma „Čekaj me, ja sigurno neću doći” Miroslava Momčilovića večeras u 20.30 u Domu kulture u Sopotu biće otvoren Filmski festival „Sofest 2009”. Projekciji će prethoditi tradicionalni defile autora i glumaca u oldtajmerima, koncert filmske muzike gudačkog kvarteta „Intermeco”, a festival će zvanično otvoriti glumac Branislav Trifunović.

Film „Čekaj me, ja sigurno neću doći” priča je o ljubavnom petouglu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Alek (Gordan Kičić) je očajan pošto ga je, nakon trogodišnje veze, Teodora (Milica Mihajlović) ostavila. Pati ima svakodnevne samosažaljevajuće seanse kod drugara Baneta (Miloš Samolov). Uprkos Banetovim savetima, Alek i dalje zove Teodoru, koja se u međuvremenu zaljubila u Nemanju (Branislav Trifunović). Ali Nemanja se nije zaljubio u nju, već u Marinu (Vanja Ejdus), nekoliko godina mlađu devojku. Nažalost, Marina jako privlači Alekov „šarm očajnika”. Svako od njih bi dao sve na svetu da bude s onim ko ga u tom trenutku ne želi"

„Sofest”, jedini festival isključivo domaćeg filma, prikazaće u takmičarskom programu do 6. jula devet najnovijih ostvarenja. Pored Momčilovićevog filma, za šest festivalskih nagrada će se takmičiti „Drug Crni u NOB-u” Radojka Markovića, „Tamo i ovde” Darka Lungulova, „Zona mrtvih” Milana Konjevića i Milana Todorovića, „Sveti Georgije ubiva aždahu” Srđana Dragojevića, „Život i smrt porno-bande” Mladena Đorđevića, „Turneja” Gorana Markovića, „Beogradski fantom” Jovana Todorovića i „Hitna pomoć” Gorana Radovanovića. Žiri ovogodišnjeg „Sofesta” čine reditelji Mihailo Vukobratović, Dejan Zečević i Marko Valić iz Berlina.

U toku trajanja festivala izložba „Vek filmske publicistike u Srbiji” biće otvorena u holu Centra za kulturu u Sopotu. Reč je o portretima najvažnijih ličnosti iz istorije filmske publicistike u Srbiji: Boška Tokina, Vladete Lukića, dr Dušana Stojanovića i Bogdana Tirnanića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.