Izvor: Blic, 20.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mocartova muzika besplatno na internetu

Mocartova muzika besplatno na internetu

Rođendanska žurka povodom 250. rođendana Volfganga Amadeusa Mocarta, koja traje već čitavu godinu, završila se 'u visokom stilu'. Naime, od ponedeljka je na internet postavljen čitav njegov opus koji možete da preuzmete besplatno.

Međunarodna Mocartova fondacija iz Salcburga postavila je na svoj sajt (http://dme.mozarteum.at) preko 600 kompozicija razvrstanih u deset kategorija, od kamerne muzike i koncerata za klavir >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do opera.

'Samo u prva dva sata imali smo preko 45.000 poseta što je izvan svih naših očekivanja,' izjavio je Ulrih Lajsinger, jedan od direktora pri Fondaciji. 'Server trenutno radi nešto sporije zbog velike potražnje, ali ćemo i to ubrzo rešiti.'

Verzija koja se nalazi na Interntu je digitalizovana kopija 'Nove Mocartove edicije' (Neue Mozart Ausgabe) koja se smatra 'zlatnim standardom' za Mocartov opus i za čija prava je nemačka izdavačka kuća 'Barenrajter' platila 400.000 dolara.

M. K.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.