Izvor: Arte, 14.Jan.2021, 12:05

Miron Mutaović: Iza zatvorenih vrata

U toku je virtuelna izložba Mirona Mutaovića, “Iza zatvorenih vrata”, postavljena na web strani Prodajne galerije Beograd: http://vi.galerijabeograd.org/

Izložbu čini izbor od deset radova - ulja na platnu i slike u kombinovanoj tehnici - nastali tokom prethodne dve godine. Ova recentna ostvarenja se nadovezuju na dela predstavljena na izložbi “Dezerter” u Prodajnoj galeriji Beograd 2015. godine, čije tematsko polazište je portret. Postupak preuzimanja modela iz različitih >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << izvora elektronske/arhivske dokumentacije, potom medijsku i značenjsku transformaciju motiva kao i klasične koncepcije odabranog žanra, autor u novim slikama proširuje i primenjuje na male narative žanr situacija i pejzažnih fragmenata (“…I sve je gotovo”, “Kopači”, “Atomske Toplice”). Kompozicije karakteriše dekonstrukcija mimetičke matrice kroz oslobođenu i izražajnu formu, gestualnost i kolorit. Deo virtuelne izložbe su video prezentacija, izbor fotografija iz ateljea umetnika i kritički prikazi Ratka Božovića i Sanje Todosijević. 

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.