Mira Karanović dobila nagradu u Motovunu

Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mira Karanović dobila nagradu u Motovunu

Film "Dobra žena" Mirjane Karanović osvojio je nagradu Međunarodne federacije filmskih kritičara FIPRESCI na festivalu u Motovunu zbog izuzetne glume i dobre režije filma, "koji se hrabro bavi pitanjem ratnih zločina nad nevinim ljudima i unutrašnjim borbama moralno rastrgane žene", saopštila je danas producentska kuća Fame Solutions.

„Veoma sam ponosna na ovu nagradu. Motovun je festival posebnog duha. Filmovi koji se tamo prikazuju se ističu nezavisnim i nekonvencionalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << umetničkim izrazom. Bilo mi je zadovoljstvo i velika čast da budem u društvu autora kao što je Žilnik, Karpo Godina, Andrea Arnold“, rekla je ona.

Međunarodni žiri kritičara na festivalu u Motovunu činili su Peter Cerovšek, Vladimir Šeput i Jesus Gonzalez Notario.

Posle Motovuna, prvenac Mirjane Karanović nastavlja svoj festivalski život na Sarajevo IFF, u Herceg Novom, Vrnjačkoj Banji i filmskim susretima u Nišu, ali i u Kanadi na Vancouver IFF i u Luksemburgu na CINE EAST IFF.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.