Milovan Vidaković za Grosmana

Izvor: B92, 12.Apr.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Milovan Vidaković" za Grosmana

Na otvaranju međunarodnog književnog festivala „Prose fest", 13. aprila u Novom Sadu, izraelskom piscu Davidu Grosmanu biće uručena nagrada „Milovan Vidaković".

Najvećem savremenom izraelskom piscu svetskog renomea Davidu Grosmanu dodeljeno je ovo priznanje za celokupno književno delo. Nagrada je ustanovljena pre pet godina, kada je pokrenut Međunarodni festival proze.

Književnik Laslo Blašković, direktor i glavni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << urednik Kulturnog centra Novog Sada, koji organizuje festival, najavio je bogat program ove međunarodne smotre proze

Uz ugledne kritičare, pisci će razgovarati sa učenicima novosadskih gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj" i „Laza Kostić".

Kao direktor „Arhipelaga", izdavača Grosmanovih knjiga, a i član Organizacionog odbora festivala, Gojko Božović je podsetio na ogroman uspeh njegovog poslednjeg romana „Do kraja zemlje" koji je ovenčan nizom najuglednijih međunarodnih nagrada i preveden na više od 20 jezika.

Pisac mlađe generacije Vule Žurić kazao je da je počastvovan pozivom da učestvuje na festivalu i time što je Kulturni centar Novog Sada objavio njegovu knjigu priča „Katenačo".

„Prose fest" se ove godine održava od 13 do 15. aprila.

Manifestaciju će sa izraelskim psicem otvoriti i Goran Petrović a učešće su potvrdili i Ilja Stogof iz Rusije, Georgi Gospodinov iz Bugarske, Ivana Simić-Bodrožić iz Hrvatske i pisci iz Srbije Radovan Beli Marković, Ildiko Lovas, Radoslav Petković, Dragan Velikić i Vule Žurić.
Pogledaj vesti o: Fest

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.