Izvor: kult-URA.com, 28.Apr.2021, 17:03

Milena Anđelković: “Umetnost uvek treba da bude u modi”

Slikarka iz Niša Milena Anđelković želi da svi imamo “umetnost za poneti”. Šta to znači, saznajte na njenoj samostalnoj izložbi u Galeriji Art5 od 13. do 22. aprila ili u našem prilogu :)
Milena kaže za Megafon da je umetnost interesovala odmalena, zato je logičan izbor bio Umetnička škola i kasnije studije umetnosti. Na izložbi u Galeriji Art55 izložene su slike nastale u periodu od 2013. do 2021. godine.
“U skladu sa tim godinama i moja razmišljanja su se menjala. Izložba nije tematska. U jednom trenutku sam slikala apstraktno. Apstrakciju sam oduvek volela zato što pruža slobodu oku posmatrača, kao i u samom stvaranju. Dok u jednom trenutku sam inspiraciju našla obilazeći evropske metropole....

Nastavak na kult-URA.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta kult-URA.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta kult-URA.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.