Milan Stojkov dobitnik Tabakovićeve nagrade za arhitekturu

Izvor: Blic, 26.Okt.2014, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Stojkov dobitnik Tabakovićeve nagrade za arhitekturu

Ovogodišnji dobitnik Tabakovićeve nagrade za arhitekturu je Milan Stojkov, arhitekta iz Sombora, a tim povodom će u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu u utorak biti održana i retrospektivna izložba tog autora.

Žiri sastavljen od dosadašnjih dobitnika nagrade je odlučio da nagradi Stojkova za njegov dugogodišnji aktivni doprinos arhitektonskom stvaralaštvu i izuzetne kreativne domete u promovisanju arhitektonske misli u domaćoj sredini.

Izložba je organizovana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao prikaz ostvarenih radova iz raznih oblasti stvaralaštva, od arhitekture, urbanizma do enterijera i objavljenih stručnih tekstova, kroz "vremenski continuum", navodi se u saopštenju.

Tabakovićeva nagrada za arhitekturu je najznačajnije priznanje za arhitektonsko stvaralaštvo koje dodeljuje Društvo arhitekata Novog Sada.

Izložba će biti otvorena do 1. novembra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.