Izvor: Arte, 13.Dec.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Cile Marinković: Direktno iz ateljea

U petak 20. decembra u 19. časova u prostoru BW Experience (galerija Progres), Knez Mihailova 27, otvara se samostalna izložba slika jednog od naših najistaknutijih savremenih slikara, Cileta Marinkovića.

Na izložbi “Direktno iz ateljea”, beogradska publika imaće priliku da se upozna sa najnovijim Ciletovim radovima, nastalim u proteklih par godina.

Izabrani radovi, pokazuju nam svu snagu i jačinu ekspresivnog osećaja koji autora ne napušta i kojem ostaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << veran već više decenija. Velika platna, raskošna, snažna, puna boja i energije, kao i poruke koje su nam sa njih upućene, doprineće prazničnom osećanju, ali i potrebi za preispitivanjem i razmišljanju o godini koja je ostala iza nas. Ovu izložbu, koju je Cile posvetio svom unuku Stefanu, otvoriće renomirani likovni kritičar Đorđe Kadijević.

Izložba će biti otvorena za posetioce do 10.01.2020. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 12 do 21h, osim nedelje, kada je radno vreme od 12 do 18h.

Izložbu organizuje umetnička inicijativa KVART BW u saradnji sa Galerijom ŠTAB.

Nastavak na Arte...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zorka Stevanović: Prinošenja

Izvor: Arte, 13.Dec.2019

U ponedeljak 16. decembra, 2019 u 19 časova otvara se poslednja izložba iz godišnjeg programa Galerije SULUJ...Simbolično, samostalna izložba slika Zorke Stevanović pod nazivom PRINOŠENJA predstavlja krunu dugogodišnjeg istraživanja slike religijske ikonografije, koju je umetnica, uz duhovno...

Nastavak na Arte...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.