Tanji Šljivar Mihizova nagrada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2011, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tanji Šljivar Mihizova nagrada

NOVI SAD -

Nagrada za dramsko stvaralaštvo "Borislav Mihajlović Mihiz" za 2011. godinu dodeljena je Tanji Šljivar, dramskoj spisateljici iz Beograda, za celokupni dosadašnji stvaralački rad.

Odluku je jednoglasno doneo žiri sa teatrologom Svetislavom Jovanovim na čelu, u kojem su još bili i književnik Ferenc Deak i reditelj Kokan Mladenović.

Nagrada, koja se sastoji od novčanog iznosa, umetničkog predmeta, svečane povelje, a obuhvata i štampanje knjige >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izabranih drama, biće uručena na svečanosti u Srpskoj čitaonici u Irigu, 17. oktobra, na dan Mihizovog rođenja.

Priznanje počev od 2005. godine dodeljuju Fond "Borislav Mihajlović Mihiz" i Srpska čitaonica Irig, pod pokroviteljstvom Vlade Vojvodine i Ministarstva kulture Srbije.

U obrazloženju ovogodišnjeg priznanja se navodi da Tanja Šljivar, u svoje dve do sada objavljene drame, promišljeno odabranom tematikom, impresivnim i bogatim jezikom, inovativnim oblikovanjem likova i suptilnošću kritičkog angažmana spada u grupu predvodnika generacije koja uvodi srpsku dramaturgiju u dvadeset prvi vek.

Rođena je 1988. godine u Banjaluci, gde je završila gimnaziju, a ove godine je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Napisala je drame "Pošto je pašteta" i "Grebanje ili kako se ubila moja baka", zbirku kratkih priča "Soba na trećem spratu", scenario "Radnici umiru pevajući", radio adaptaciju "Dnevnika" Laze Kostića i niz drugih tekstova.

Dobitnica je više književnih nagrada i priznanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tanji Šljivar nagrada "Borislav Mihajlović Mihiz"

Izvor: S media, 05.Okt.2011

Beogradskoj dramskoj spisateljici Tanji Šljivar, 17. oktobra biće uručena nagrada "Borislav Mihajlović Mihiz" za celokupni stvaralački rad. ..Nagrada za dramsko stvaralaštvo "Borislav Mihajlović Mihiz" za 2011. godinu dodeljena je Tanji Šljivar, dramskoj spisateljici iz Beograda, za celokupni...

Nastavak na S media...

Mihizova nagrada Tanji Šljivar

Izvor: Beta, 05.Okt.2011

NOVI SAD, 5. oktobra 2011. (Beta) - Mlada dramska spisateljica iz Beograda Tanja Šljivar ovogodišnja je dobitnica nagrade za dramsko stvaralaštvo "Borislav Mihajlović Mihiz", saopštio je u sredu žiri te nagrade...Žiri u sastavu književnik Ferenc Deak, reditelj Kokan Mladenović i teatrolog...

Nastavak na Beta...

Mihizova nagrada za 2011. Tanji Šljivar

Izvor: Blic, 05.Okt.2011

Mlada dramska spisateljica iz Beograda Tanja Šljivar ovogodišnja je dobitnica nagrade za dramsko stvaralaštvo "Borislav Mihajlović Mihiz", saopštio je danas žiri te nagrade. ..Žiri u sastavu književnik Ferenc Deak, reditelj Kokan Mladenović i teatrolog Svetislav Jovanov jednoglasno je doneo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.